Ahad, 8 November 2015

Berikan Aku Kekuatan...

Alhamdulillah sepanjang tahun 2015 ini banyak kepahitan yang aku lalui ..betapa sukarnya menjadi seorang pelajar selama 4 tahun. Tahun ini juga aku berjuang dengan kepayahan untuk bergelar seorang siswazah. Kesukaran yang aku lewati ini sedikit sebanyak merupakan ujian Allah buat menguji kesabaranku. Allah Maha Besar, kepayahan yang diberikan, dibalas-Nya dengan seribu macam kemanisan. Anugerah dan hadiah-hadiah penghargaan yang kuterima sejak akhir-akhir ini diberi-Nya sekali gus untuk membayar kepayahan yang kecil itu.
     Mulai 8 Novermber 2015, aku diberi tanggungjawab dan amanah pula untuk memikul tugas sebagai Pengerusi Kelab Bilik Guru dan Staff tahun 2016 (KEBIRUS). Kepercayaan yang dititipkan buat aku merupakan penghargaan dari sahabat-sahabatku. Mereka mewakilkan aku mewarnai tahun 2016 bersama jawatankuasa yang dipilih . Alhamdulillah jika kulihat daripada barisan jawatankuasa yang dilantik, aku sendiri sudah dapat merasai kemeriahan tahun 2016. Aku percaya merekalah tulang belakang aku yang akan membuat aku berdiri teguh dan merekalah wira dan wirawati yang akan berdiri di hadapan aku melorong aku sebagai pemacu pada tahun 2016. Semangat yang mereka tiupkan menjadi kekuatan buat aku.
     Buat sahabat-sahabat yang lain sokongan dan dukungan kalianlah yang akan memeriahkan  SMKPS . Tanpa kalian tak akan mungkin segala yang diimpikan akan direalisasikan. Terima kasih atas kepercayaan yang diberikan. Aku gembira di sini, di sisi kalian meskipun adakalanya ibarat lidah dengan gigi sering tergigit. Namun kasih tak pernah berkurang. Buat aku kegembiraan rakan-rakan adalah kebahagiaan buatku. Ingat sahabatku kalian...Inikah Keluaga Kita.

Penyerahan Tugasan oleh En Sahri bin Othman

Moga Allah beri kekuatan , kesihatan dan keberanian pada diriku
Tiada ulasan:

Catat Ulasan