Ahad, 27 November 2016

STEVIA -HIDUP SIHAT DENGAN STEVIA
Anda boleh dapatkan sebotol stevia dengan harga RM60 jika menyertai RCC Stevia
Dapatkan manfaat keahlian hanya dengar harga RM140 (3 botol stevia)
Hubungi saya : Umi (012-7728742)


APA KEUNIKAN , KELEBIHAN DAN KEGUNAAN GULA STEVIA?Kenapa sekarang ini, ramai orang bertukar kepada pemanis semulajadi Stevia? Sebabnya, banyak kelebihan, manfaat dan kegunaan gula Stevia ini. Keunikan gula Stevia itu sendiri membuatkan ia jauh lebih baik berbanding gula pasir yang diperbuat daripada tebu.
Konsep gula Stevia ini adalah lebih manis, lebih sihat. Kalau sebelum ini, kita selalu mengatakan Pahit itu Ubat dan Manis itu Penyakit. Tetapi dengan pemanis Stevia, Manis itu adalah Menyihatkan. Kenapa? Apa kelebihan Stevia?
1. Stevia adalah pemanis semulajadi yang tidak mengandungi kalori dan ekstraknya dikatakan 300 – 450 kali lebih manis dari gula biasa.
  • Bahan aktif yang bertanggungjawab ke atas rasa manis pada daun stevia dikenali sebagai “Steviol Glycosides” yang mengandungi Stevioside dan Rebaudioside.
  • Bahan aktif ini stabil pada suhu tinggi sehingga 200 degree C, nilai pH yang stabil dan tidak merangsang tindak balas glycamic (penghasilan gula) dalam badan.
  • Sangat sesuai untuk mereka yang ada kencing manis , obesiti atau ingin menghadkan pengambilan karbohidrat
2. Non-fermentative iaitu bahan aktif yang stabil dan tidak akan basi3. Non-toxic, Non-mutagenic, Non-teratogenic, Non-carcinogenic (tiada kesan bahaya)- terbukti secara kajian saintifik, ia selamat digunakan pada peringkat usia.
Stevia mempunyai fungsi terapeutik perubatan4. Anti-hyperglycaemic – boleh menurunkan dan mengimbangi paras gula dalam darah. Sesuai untuk pesakit kencing manis dan hypoglycaemia.
5. Anti-hypertensive – boleh menurunkan tekanan darah6. Anti-inflammatory – mengurangkan kesan radang7. Anti-tumor- kesan anti-oksidan boleh.mengurangkan risiko kanser8. Anti-diarrheal – merawat cirit-birit9. Diuretic – Mengawal kandungan air dalam badan10. Immunomodulatary effect – meningkatkan sistem imun kepada kuman
Pengedar

Pengedar Stevia Dialu2kan

Modal awal RM140.

Whatsapp 012-7728742

#stevia
#pengedardiperlukan
#pengedardikehendaki

Tiada ulasan:

Catat Ulasan